Följ Rädda Barnen

Premiärvisning av kortfilmen "Latus"

Evenemang

18
MAY
Biografen Zita – Folkets Bio Stockholm Birger Jarlsgatan 37
  -

Vi är glada att bjuda in till en premiärvisning av filmen ”Latus”, en film skriven av filippinska ungdomar från organisationen NAKAMATA. Filmen har vunnit New York International Independent Film Festivals pris för bästa kortfilm i internationella kategorin och uppmärksammas nu i Cannes.

Filmen “Latus”(som betyder “slag”) har producerats av Rädda Barnens samarbetspartner the Tambayan Center for Children’s Rights i anslutning till den filippinska anti-vålds kampanjen. Filmen berättar om ett gäng flickor och deras erfarenheter av våld, både i hemmet och i staden Davao City, i landets södra del. Manus till filmen skrevs av medlemmar i NAKAMATA, en organisation som leds av barn och ungdomar.

Rädda Barnen har bjudit in två medlemmar från organisationen NAKAMATA till Stockholm den 18-19 maj tillsammans med vår lokala samarbetsorganisation Tambayan Center. Under detta besök passar vi på att visa filmen i samarbete med Zita. En kort frågestund med våra samarbetspartners följer direkt efter filmen.

Journalister är välkomna till Biograf Zita. Var vänlig bekräfta deltagande genom att mejla sara.johansson@rb.se senast 16 maj.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera