Följ Rädda Barnen

Seminarium: Bryr sig EU om romska barn?

Evenemang

18
MAR
Europahuset, Regeringsgatan 65, Stockholm
  -

Med anledning av det kommande valet till Europaparlamentet anordnar Rädda Barnen en serie seminarier för att lyfta barns rättigheter på EU-nivå. Första seminariet handlar om romska barns rättigheter och vad EU gör, inte gör och borde göra i frågan.

Program:
- Thomas Hammarberg, tidigare Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter: Situationen för romska barn i Europa idag, vad EU gör, inte gör och borde göra.

- Gabriela Alexandrescu, generalsekreterare Rädda Barnen i Rumänien: Rädda Barnens arbete med romska barn i Rumänien – utmaningar och möjligheter.

- Hans Caldaras, författare och debattör: Romska barns situation i Sverige, ur ett historiskt perspektiv och hur det ser ut idag.

- Samtal mellan Europaparlamentarikerna Cecilia Wikström (FP) och Anna Hedh (S): Europaparlamentets roll som påtryckare.
Deltagandet i seminariet är kostnadsfritt; anmäl dig till carl.lagerqvist@rb.se

Varmt välkommen!

Rädda Barnens övriga seminarier inför EU-valet kommer att äga rum på samma plats, och samma klockslag den 7 april (fokus på hur EU kan verka för att fler länder inför förbud mot barnaga) och den 22 april (fokus på barnrättsperspektivet i EU:s migrations- och asylpolitik).

Registrering

Anmäl dig till evenemanget

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera