Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Design för barns rättigheter

Vårens sjal från Rädda Barnen och Rützou
Rädda Barnen och Rützou inleder våren med ett unikt samarbete. Design för barns rättigheter fortsätter satsningen på namnkunniga designers och uppskattade designprodukter - nu tillsammans med Rützou som tagit fram en sjal exklusivt för Rädda Barnen.

- Sjalen är en av vårens viktigaste accessoarer. Vi är väldigt glada över att Rützou vill välkomna våren tillsammans med oss. Varje krona och engagemang gör att vi tillsammans kan bidra till att utsatta barn i Sverige och Danmark och i övriga världen får det bättre. Sjalen släpps idag i vår webbshop och även i Rützous butik i Köpenhamn, säger Louise Gauffin, Marknads- och Insamlingschef på Rädda Barnen.

Rützou
Rützou är ett danskt märke som grundades av Susanne Rützou i maj 2000. Susanne Rützou har en lång designkarriär med sin fina och unika design. Under 1990-talet arbetade hon med det hyllade modehuset Bruuns Bazaar och nu med egna märket Rützou. Hon har en examen från den prestigefyllda Scandinavian Academy of International Fashion and Design.

Rützous design kännetecknas av kontraster och motsägelser. ”Saker kommer till liv när det är kontraster”, säger Susanne Rützou själv. Rützous linje är känd för sin bärbarhet, stil och personlighet. Märket fokuserar mest på den skandinaviska marknaden, samt England, Frankrike, Benelux och Spanien.

- Målgruppen för Rützou är den egensinniga, självständiga och urbana kvinnan, som är medveten om sin stil och intresserad av design och estetik. En kvinna som även Design för barns rättigheter vänder sig till därför känns detta samarbete självklart. Vi är mycket stolta och glada över vårt gemensamma samarbete vilket i förlängningen gynnar barnen. Det känns viktigt för oss, säger Susanne Rützou.

Rützou Sjal
Sjalen är gjord i bomull och silke. Batikinspirerat tryck i nyanserna vitt, grått och svart. Tvätt 30° C.
Pris: 595 kr varav 406 kr går till Rädda Barnen
Storlek: 126 x 133 cm


Läs mer om: Pressmeddelande, Sverige, Design för barns rättigheter, webbshop

 

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och i åtta regioner runt om i världen. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

http://www.raddabarnen.se

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.