Gå direkt till innehåll
Designjulmarknad på Marabouparken konsthall

Pressmeddelande -

Designjulmarknad på Marabouparken konsthall

MARABOUPARKENS DESIGNJULMARKNAD 2015

Helgen 5–6 december

Tid: 10.00–17.00

Inträde: 50 kr, varav 40kr går till Rädda Barnen

Adress: Löfströmsvägen 8 i Sundbyberg

För mer information vänligen kontakta:

Niki Kralli, Kommunikatör Marabouparken konsthall

niki.kralli@marabouparken.se, Tel: 08–29 45 90

Simon Frankander, Presschef Rädda Barnen
Tel: 08-698 90 90

Designjulmarknad på Marabouparken konsthall

Den andra advent är det dags för Marabouparkens årliga designjulmarknad i samarbete med Rädda Barnen. Välkända formgivare och unga nykomlingar intar konsthallen med det senaste på designkartan. Frossa bland personliga julklappar, pröva lyckan i chokladhjulet och kom i julstämning till svängig livemusik. Monsterklubben är så klart på plats och bjuder på julpyssel för alla barn.

Äntligen är det dags igen! För femte året i rad fyller vi Marabouparkens konsthall med julstämning. Välkommen att ta del av det senaste inom konst, design och hantverk från välkända designers och unga nykomlingar samtidigt som du gör en god handling för barn på flykt – för varje entré går 40 kr till Rädda Barnen.

– Din gåva bidrar till att vi kan fortsätta med vårt arbete att säkra och stötta barn som flyr både på plats i krigsdrabbade områden, längs med flyktvägarna såväl som här i Sverige. På så sätt är du med och bidrar till att förbättra dessa barns liv och göra verklig skillnad, säger Rädda Barnens generalsekreterare Elisabeth Dahlin.

Under julmarknadshelgen finns ett flertal utställare på plats och visar sina senaste kollektioner. Här hittar du bland andra Brusewitz Design, Fränt, Emmaloppa, Ijo, Les Fables, Kax Design och konst från Våga Se konstklubb. Helgen innehåller liveframträdanden av det svängiga klezmerbandet Den flygande bokrullen och jazztoner från Daniel Westin Quartet.

Monsterklubben har alla barn möjlighet att tillverka unikt julgranspynt av kasserade böcker och göra snygga julkort av fotomontage. Restaurang Parkliv serverar egen äppelglögg, nygräddad julfika och en härlig lunchmeny för både stora och små.

Vi ser mycket fram emot årets Designjulmarknad i konsthallen. Det är en helg som sammanför etablerade, unga och nya konstnärer och formgivare. Tillsammans med våra besökare är julmarknaden samtidigt ett tillfälle där vi gemensamt samlar och ger en julklapp till barn och deras rättigheter – i år för femte gången, säger Bettina Pehrsson konsthallschef på Marabouparken.

För dem som vill ge en lite större julklapp till Rädda Barnen så finns det i år en insamling som börjar innan Designjulmarknaden och som pågår till slutet av januari 2016. Där kan besökare, utställare och andra frivilliga ge en egen gåva till Rädda Barnen och följa vad vi gemensamt lyckas samla ihop under Designjulmarknaden: till insamlingen.

Medverkande utställare: Anita Spångberg, Anna Grape, Anna Lindsten, Anneli Westman, Anton Sjöström, Brusewtiz Design , Cajsa Wessberg, Christina Gunnarsson Hellberg, Emma Sjödin, Emmaloppa, Fanitza, Frau Furtenbach, Fränt, Hemvävt, Ijo, Imi form, Jenny Larsson, Karin Ohlsson, Kirsi Lagebro, LesFables, Linda Grönqvist Dowling, Lindsays Smycken, Little Smultron, Lovealot, Maria Luisa Badani, Material Girls, Nordic Fields, Okamato Alm, Saved & Remade, Skoby Design, Smooth Life, Våga Se Konstklubb, Yvles, Åsa Kax Design m.fl.

Evenemanget på Marabouparken konsthalls webbsida

Restaurang Parklivs webbsida

Läs mer om Rädda Barnens arbete för barn på flykt

Instagram: #Designjulmarknad

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.