Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Elisabeth Dahlin ny generalsekreterare för Rädda Barnen

Elisabeth Dahlin har blivit utsedd till ny generalsekreterare för Rädda Barnen, Sveriges största barnrättsorganisation. Elisabeth Dahlin kommer närmast från en tjänst som ambassadör och chef för globalt ansvar på utrikesdepartementet.
Som ny generalsekreterare för Rädda Barnen kommer Elisabeth Dahlin att leda arbetet för att förbättra barns situation och stärka barns rättigheter, både i Sverige och internationellt. Visionen är att varje barn uppskattas och respekteras, att alla barn har inflytande och varje barn har möjligheter och framtidstro.

- Elisabeth Dahlin har lång internationell erfarenhet och gedigen kompetens om mänskliga rättigheter och företagens sociala ansvar. Rädda Barnen står inför stora utmaningar både i Sverige och internationellt och i Elisabeth Dahlin får vi en duglig chef som kan leda organisationen genom kommande förändringar, säger Rädda Barnens styrelseordförande Inger Ashing.

Elisabeth Dahlin tillträder sitt femåriga förordande som generalsekreterare för Rädda Barnen den 15 september.

- Jag har länge imponerats av Rädda Barnens professionalism och spännvidd och känner stor ödmjukhet inför uppdraget att jobba för barns rättigheter. Folkrörelsernas roll i samhället är oerhört viktig, både i Sverige och utomlands, säger Elisabeth Dahlin.

Fakta Elisabeth Dahlin
51 år, man och tre barn, bor i Bromma. Uppvuxen i Kalix, Norrbotten.
Ambassadör och chef för globalt ansvar på UD där hon leder policyarbetet för regeringskansliet och ambassaderna kring svenska företags sociala ansvar. Hon har tidigare arbetat som bland annat kommerseråd och ställföreträdande generaldirektör för Kommerskollegium, chef för Handelskontoret i Hanoi, Vietnam och som ambassadsekreterare i Brasilien och Zambia.

Fakta Rädda Barnen
Rädda Barnen väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Organisationen har 85 000 medlemmar och omsatte 600 miljoner kronor 2007. Rädda Barnen ingår i Save the Children, en paraplyorganisation för 28 medlemsorganisationer med verksamhet i 120 länder.

Ladda ner högupplöst bild på Elisabeth Dahlin: http://www.rb.se/sv/Aktuellt/Pressmeddelanden/Elisabeth_Dahlin_ny_generalsekreterare_for_Radda_Barnen.htm
För intervjuer Rädda Barnens presstjänst: 08-698 90 90 eller press@rb.se
Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter.
Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen.

Save the Children fights for children's rights.
We deliver immediate and lasting improvements to children's lives worldwide.

Rädda Barnen
Save the Children Sweden
SE-107 88 Stockholm
Besöksadress/Visiting address Landsvägen 39
Sweden
Växel/Switchboard +46 8 698 90 00
Fax +46 8 698 90 10
Plus/Bankgiro 90 2003-3
www.rb.se

 

 

Ämnen

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.