Följ Rädda Barnen

Livets Lotteri – Var skulle du hamna om du föddes på nytt?

Pressmeddelande   •   Mar 22, 2010 10:22 CET

Rädda Barnen lanserar Livets Lotteri, där du får chansen att födas på nytt och se var i världen du skulle hamna genom att dra en lott i ett statistiskt korrekt ”livslotteri”. Av 360 000 barn som föds i världen varje dag föds färre än 300 barn i Sverige. I Livets Lotteri kan du läsa om problemen och riskerna i ditt nya hemland och hur Rädda Barnen arbetar för att ge barn bättre villkor. Skulle du ha mat för dagen och möjlighet till utbildning i ditt nya hemland?

Enligt statistiken har du bara 0,08 procents chans att födas i Sverige och du hamnar sannolikt i ett land med fler problem än där du vuxit upp. Livets Lotteri vill visa på hur olika situationen är för barn i världens alla länder. Likaså hur viktigt det är att tänka långsiktigt när man kämpar för att skapa bestående förbättringar för barn världen över. 

– På det här sättet vill vi ge människor perspektiv på hur liten chansen egentligen är att födas här i Sverige. Vi vill ge människor en inblick i hur olika förutsättningar man har som barn beroende på var man föds. Livets Lotteri visar på risker och problem som barn möter under sin uppväxt i världens länder och hur Rädda Barnen arbetar för att stödja barn i utsatta situationer, säger Louise Gauffin Marknads- och Insamlingschef på Rädda Barnen.

För att ge en nyanserad bild av alla länder kan du utforska dem genom bilder, kartor och fakta via Flickr, Youtube, Google Maps och Wikipedi. Du kan också engagera dig för Rädda Barnen genom att sprida din livslott och samla stödklick. Vilka möjligheter vi har till ett bra liv påverkas av var någonstans i världen vi bor. När man drar en livslott ”blir” man själv barnet som man vanligtvis bara läser om och ser på bild. 

Rädda Barnen menar att ”Morgondagen börjar idag” och Livets Lotteri belyser hur viktigt det är att göra en insats idag för att få resultat imorgon, samtidigt som det inte finns några genvägar för att åstadkomma varaktiga förändringar. 

– Var skulle du födas om du fick en ny chans, testa på www.livetslotteri.se och om du engagerar dig i att få stöd för ditt nya alter ego så har du möjlighet att få följa med Rädda Barnen på en unik fältresa till ditt nya hemland, fortsätter Louise Gauffin.För mer information vänligen kontakta:
Louise Gauffin, Marknads- och Insamlingschef, Rädda Barnen, 08 698 90 70, 0733 55 35 55

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och i åtta regioner runt om i världen. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

http://www.raddabarnen.se