Gå direkt till innehåll
Helena Thybell, ny generalsekreterare för Rädda Barnen i Sverige
Helena Thybell, ny generalsekreterare för Rädda Barnen i Sverige

Pressmeddelande -

Rädda Barnen presenterar ny generalsekreterare

Helena Thybell presenteras i dag som Rädda Barnens nya generalsekreterare. Helena Thybell har flera års erfarenhet av internationellt arbete, stor vana av att leda i en stor organisation samt av att arbeta i ideell verksamhet. Nu senast kommer Helena Thybell från H&M Group, där hon varit högsta HR-ansvarig.

I dag, den 25 april, presenteras Helena Thybell som ny generalsekreterare för Rädda Barnen i Sverige.

–Det är med stor glädje och entusiasm som jag välkomnar Helena Thybell till tjänsten som generalsekreterare. Hon har ett starkt driv, och en stor erfarenhet från offentlig sektor, civilsamhälle och näringsliv. Styrelsens uppfattning är att Helena Thybell med sin bakgrund och sitt genuina intresse för rättigheter, kommer att tillsammans med medarbetarna, leda och utveckla ett Rädda Barnen som är redo för framtiden, säger Lise Bergh, ordförande för Rädda Barnens riksförbund.

Helena Thybell kommer närmast från en roll som HR-chef för H&M-gruppen med 176 000 anställda. Hon har tidigare arbetat som Global Manager för H&M Foundation, verksamhetschef för Svenska Postkodstiftelsen, programansvarig för Röda Korsets verksamhet i Västafrika samt generalsekreterare för Röda Korsets Ungdomsförbund. Sedan 2013 har hon arbetat för H&M-gruppen.

–Det känns fantastiskt att få arbeta i en organisation som både gör skillnad i Sverige och internationellt. Jag ser fram emot att möta alla kollegor och arbeta tillsammans med dem, för att se till att barns rättigheter respekteras och genomförs. Rädda Barnen har, med sina hundra år av erfarenhet, gjort och gör betydliga insatser. De är alltid först på plats och åker sist därifrån. Organisationen gör dagligen skillnad för barns möjlighet till en trygg uppväxt, oavsett om det är i Jemen, Sverige eller Moçambique, säger Helena Thybell, tillträdande generalsekreterare för Rädda Barnen.

Helena Thybell tillträder formellt den 12 augusti sin nya tjänst som generalsekreterare för Rädda Barnen.

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.