Gå direkt till innehåll
​Cecilia Chatterjee-Martinsen ny chef för Rädda Barnens internationella program

Pressmeddelande -

​Cecilia Chatterjee-Martinsen ny chef för Rädda Barnens internationella program

Cecilia Chatterjee-Martinsen har utsetts till chef för svenska Rädda Barnens internationella programavdelning. Chatterjee-Martinsen har en gedigen bakgrund inom internationell biståndsverksamhet. Hon har framförallt fokuserat på frågor kring vatten och sanitet och är sedan 2011 generalsekreterare för WaterAid Sverige.

Avdelningen för internationell programverksamhet ansvarar för det svenska stödet till Rädda Barnens globala arbete. Chefen för programavdelningen arbetar i nära anslutning till kollegorna på Rädda Barnens medlemsorganisationer runt om i världen.

– Jag ser verkligen framemot att arbeta tillsammans med Cecilia. Med hennes kunskaper och erfarenheter kring att bygga samarbeten och partnerskap blir hon ett viktigt tillskott till Rädda Barnen. Cecilia är en driven ledare som betytt mycket för att lyfta de viktiga frågorna kring vatten och sanitet, säger Rädda Barnens generalsekreterare Helena Thybell.

– Barns lika värde och rättigheter har alltid funnits med mig. När jag var liten arbetade min mamma med barn med funktionsnedsättningar och vi i familjen hjälptes åt att anpassar leksaker så att alla barn fick möjlighet att leka självständigt. Rädda Barnen gör enorm skillnad för barn varje dag och jag ser framemot att vara en del av det globala arbetet för barns rättigheter, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen.

Chatterjee-Martinsen efterträder Lena Ingelstam som sedan en tid tillbaka är generalsekreterare för Diakonia, hon tillträder sin nya tjänst på Rädda Barnen den 1 november.

Ämnen

Taggar


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Sektionschef Press & Påverkan 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 073-355 34 33
Rädda Barnens givarservice

Rädda Barnens givarservice

Presskontakt 08-698 90 30