Gå direkt till innehåll
J DAUPHIN designar exklusivt örhänge för Rädda Barnen

Pressmeddelande -

J DAUPHIN designar exklusivt örhänge för Rädda Barnen

Design för barns rättigheter

J DAUPHIN och Rädda Barnen släpper tillsammans exklusivt örhänget ”State of mind”. J DAUPHIN är erkänt som ett av Sveriges främsta accessoar- och smyckesmärke för den lite kaxigare smyckesbäraren och designar smycken med en blandning av traditionellt hantverk, bra material och en massa "rock n roll" attityd.

J DAUPHIN har exklusiv distribution till ett fåtal utvalda butiker. Rädda Barnens webbshop Design för barns rättigheter är en av dessa. J DAUPHIN är uppskattad för världsklassdesign kombinerat med och traditionellt hantverk. Designern bakom J DAUPHIN, Johanna Dauphin, har sedan tidigare gjort designsamarbeten med Rädda Barnen. Då har hon använt både guld och diamanter kombinerat med en ren avskalad design. I detta samarbete lanseras örhänget ”State of mind” som symboliserar insikten att vi alla är en.

- Vi är jätteglada och stolta över att vårt samarbete med J DAUPHIN fortsätter till hösten. Johannas design reflekterar hennes liv som en dagbok. Varje produkt hon skapar har sin egen historia och hänvisar till symboliska betydelser, minnen eller drömmar. Vi är väldigt måna om att arbeta med designers som tydligt har en tanke bakom sin design och vågar sticka ut och gå sin egen väg och det gör Johanna med all tydlighet, säger Victoria Nordansjö, PR-ansvarig Rädda Barnen.

J DAUPHIN grundades 2006 av Johanna Dauphin när hon bodde I Rom, Italien. Hon arbetade då som Product Manager för FENDI som ägs av världens största lyxkoncern LVMH. Innan det arbetade hon för den Italienska lyxmode Tod’s. Med en magisterutbildning i ekonomi, en utbildning inom modedesign och med fyra språk i bagaget var hon redo att bli sin egen.

Hennes smycken uppmärksammades tidigt av internationell press. Hennes smycken har setts i bland annat i Elle (franska, tyska, norska, danska och svenska upplagan), W (amerikanska upplagan), Vogue (tyska och engelska), Harper's Bazaar (England), Marie Claire (amerikanska), Teen Vogue (amerikanska). J DAUPHINS kunder tillhör några av världens främsta återförsäljare, bland andra (Harvey Nichols i London, Le Bon Marché i Paris, Bloomingdales i Dubai, Lane Crawford i Hong Kong, and NK ACCESS i Stockholm.

Skapandet är Johannas sätt att fånga speciella moment ur livet, bevarandet av personliga känslor men framförallt att återskapa dem och återge dem i framtiden.

- Livet kan ses som en reflektion av en persons sinnestillstånd eller state of mind. Insikten om att vi alla är en innebär att vi ständigt påverkar varandra. Det viktigaste vi kan göra för att hjälpa andra är att arbeta på vårt eget medvetande. Bara att börja med att förstå att vi alla är en och därefter ändra sitt sinnestillstånd så har man kommit långt. Jag är jätteglad och stolt över att mitt samarbete med Rädda Barnen fortsätter. Att få bidra till och förändra om så bara ett barns framtid, genom det jag brinner för och kan bäst, i det här fallet smyckesdesign och hantverket i sig så blir jag glad och stolt, säger Johanna Dauphin.

J DAUPHINS produkter är tillverkade för hand i små upplagor och allt material och alla stenar är äkta och noga utvalda. Johanna har alltid framtiden i åtanke när hon skapar, hon är övertygad om att det enda sättet att konsumera är med respekt och långsiktighet för en produkts egentliga värde. Autencitet och kvalitet är grundförutsättningar för J DAUPHIN och Johanna skulle aldrig drömma om att använda sig av en billig produktion med oäkta material för att sälja mer, det är helt enkelt emot J DAUPHINS filosofi.

Produktfakta
Utförande: Säljs som singelsmycke med svart eller vit sten.
Material: Silverkedja med krok samt burhänge i koppar. Stenen är vit safir eller svart onyx.
Storlek: L:8 cm. Varav buren är D:5 mm H: 8 mm.
Tillverkningsland: Los Angeles, USA
Packning: Levereras i vacker svart tygpåse i svart linne med dragsko
Pris: 995 kr (varav 602 kr går till Rädda Barnen)

För mer information kontakta:
Victoria Nordansjö, PR-ansvarig Rädda Barnen tel: 08-698 91 73, victoria.nordansjo@rb.se

För produktutlåning och högupplösta bilder kontakta:
Susanne Tirziu på modinåkerlind tel: 08-661 42 00, susanne@modinakerlind.com

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Sektionschef Press & Påverkan 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 073-355 34 33
Rädda Barnens givarservice

Rädda Barnens givarservice

Presskontakt 08-698 90 30