Följ Rädda Barnen

Föds på nytt i Livets Lotteri

Pressmeddelande   •   Mar 15, 2010 14:05 CET

Var skulle du hamna om du föddes på nytt och hur skulle ditt nya liv se ut? På sajten Livets Lotteri får du chansen att dra en ny livslott och se var i världen du skulle födas idag om statistiken fick avgöra.

Varje dag föds 360 000 barn i världen. Mindre än 300 av dessa föds i Sverige. Och vilka möjligheter vi har till ett bra liv påverkas förstås av var någonstans i världen vi bor. På webbsajten Livets Lotteri kan du ta en ny livslott genom att dra i ett virtuellt livshjul som är uppbyggt efter aktuell födelsestatistik.
Efter din nyfödelse kan du sedan utforska ditt nya land via bilder, filmer, fakta och kartor, och tävla om en resa till landet. Du kan också engagera dig för Rädda Barnen genom att samla stödklick på Facebook och sprida livslotten vidare till dina vänner. Tanken på sikt är även att Livets Lotteri ska kunna användas i skolundervisning.

Ge perspektiv
- På det här sättet vill vi ge människor perspektiv på hur liten chansen egentligen är att födas här i Sverige. Livets Lotteri visar på problem och risker som barn möter under sin uppväxt i alla världens länder och hur Rädda Barnen arbetar för att bidra till att göra världen bättre, säger Louise Gauffin, marknads- och insamlingschef på Rädda Barnen.

Morgondagen börjar idag
Livets Lotteri-kampanjen är en del av Rädda Barnens grundläggande budskap ”Morgondagen börjar idag”, som handlar om hur av att göra en insats idag för att kunna få resultat imorgon. Att det inte finns några snabba genvägar, men att världen trots allt kan bli bättre för barn genom att man arbetar långsiktigt.
De olika landorganisationerna inom Internationella Rädda Barnen bedriver för närvarande verksamheter i cirka 140 länder. Svenska Rädda Barnen har program i ett 70-tal länder.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och i åtta regioner runt om i världen. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

http://www.raddabarnen.se