Lisa Miskovsky gör Rädda Barnens kampanjlåt mot barnfattigdom

Pressmeddelande -

Lisa Miskovsky gör Rädda Barnens kampanjlåt mot barnfattigdom

Lisa Miskovsky är det första artistnamnet som Rädda Barnen presenterar i sin nya kampanj mot barnfattigdom – BLACK. Miskovsky gör kampanjlåten som kommer att släppas i augusti.

- Det handlar om att ge alla barn samma grundförutsättningar. Det är ett gemensamt ansvar som vi alla måste ta, säger Lisa Miskovsky.

BLACK, en synonym för att inte ha pengar, är en ny del i Rädda Barnens kampanj för att lyfta frågan om barnfattigdomen i Sverige. Syftet är att belysa dess direkta konsekvenser för barnet. BLACK inbjuder barn och ungdomar att författa texter om fattigdom, där sedan några av texterna tolkas och framförs av Sveriges artiststall - låtarna kommer att ges ut löpande under året.

- Med BLACK räknar vi med att sätta strålkastarljuset på det växande problem som barnfattigdom innebär och lyfta frågan till ytterligare en nivå genom att på ett kreativt och spännande sätt prata direkt till målgruppen, säger Jessica W Sandberg, kampanjledare för barnfattigdom på Rädda Barnen.

Målgruppen för BLACK är barn och ungdomar mellan 9-17 år och Rädda Barnen kommer stegvis under året att presentera de artister som medverkar i kampanjen där både genrer, etablerade artister och debutanter blandas. 

BLACK Facebook
BLACK Twitter
BLACK kampanjsida
BLACK kampanjfilm

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Presschef 073-305 20 25
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 07 33 55 34 33
Rädda Barnens givarservice

Rädda Barnens givarservice

Presskontakt 08-698 90 30

Relaterade nyheter