Följ Rädda Barnen

Litterär stödgala för Rädda Barnens arbete i Haiti

Pressmeddelande   •   Feb 19, 2010 14:06 CET

Ikväll finns möjlighet att lyssna till författare som Niklas Rådström, Agneta Pleijel, Bengt Ohlsson, Kajsa Ingemarsson och Daniel Boyacioglu på Kulturhuset i Stockholm, vid en litterär stödgala till förmån för Rädda Barnens arbete i Haiti.

Författarna framträder fem minuter var under kvällen i en kontinuerligt pågående stafett. Inträdet är fritt, men för den som vill finns möjlighet att köpa de medverkandes böcker, till frivilligt pris, eller en på plats nykomponerad mening. Alla insamlade medel går till Rädda Barnens insatser i Haiti.

Alexandra knyter ihop
Konferencier är Alexandra Pascalidou och författare hittills klara för medverkan är (förutom tidigare nämnda): Katarina Kieri, Inger Edelfeldt, Ulf Stark, Unni Drougge, René Vázquez Díaz, Mats Söderlund, Janina Orlov, Johanna Nilsson, Hassan Loo Sattarvandi, Mian Lodalen, Susanna Alakoski, Marianne Ahrne, Kajsa Ingemarsson och Pernilla Glaser.

Galan arrangeras av Sveriges Författarförbund och Författarcentrum öst.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och i åtta regioner runt om i världen. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

http://www.raddabarnen.se