Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Tio år efter tsunamin: Lärdomarna har stärkt internationellt humanitärt arbete

    Tsunamin i Indiska oceanen 2004 är en av de värsta naturkatastroferna hittills, och den humanitära insatsen som följde på den är också en av de mest omfattande som det internationella samfundet engagerats i. Tio år senare har Rädda Barnen sammanställt vilka långsiktiga konsekvenser händelsen fick i de värst drabbade områdena , och vilka lärdomar som Rädda Barnen kunnat dra av händelsen.

  • Kristdemokraternas förslag om förändringar i integrationspolitiken

    Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund presenterade den 18 december flera förslag till hur integrationspolitiken bör förändras. Asylrätten, migrationspolitiken, och integrationspolitiken är oerhört viktiga och centrala frågor i samhällsbygget.

  • Trots åtgärder: barnfattigdom kvar på samma nivå

    Årets barnfattigdomsrapport från Rädda Barnen visar att andelen barn som lever i fattigdom uppgår till 12,0 procent. Det är en minskning med 0,1 procentenheter jämfört med förra året. Rapporten, som utgår från statistik från 2012, visar att barnfattigdomen uppvisar samma mönster som tidigare år.

  • Delaktighet och rättssäkerhet vid psykiatrisk tvångsvård

    Rädda Barnen menar att ett genomförande av promemorians förslag skulle innebära en värdefull förbättring när det gäller rättssäkerheten och möjligheten till inflytande över den egna vården för de barn och unga som behandlas inom den psykiatriska tvångsvården framöver. DS 2014:28

  • Årets julklapp: INGENTING

    Ny kampanj från Rädda Barnen Årets julklapp: INGENTING Idag lanserar Rädda Barnen sin julkampanj Årets julklapp: INGENTING. Kampanjen går ut på att erbjuda en livsavgörande julklapp till alla som redan har allt. Mottagaren får ingenting men det kan betyda allting för barn i utsatthet.

  • Ny rapport med barns vittnesmål: uppdraget kvarstår ett år efter Haiyan

    Ett år efter tyfonen Haiyan återstår mycket arbete för att barnen ska kunna återgå till den tillvaro som de hade före katastrofen. Den slutsatsen drar Rädda Barnen efter att ha intervjuat barn i de värst drabbade områdena i Filippinerna. Deras berättelser vittnar om ett samhälle som långt ifrån har återhämtat sig efter den förödande storm som drabbade cirka fem miljoner barn.

  • Många bra punktinsatser - men det räcker inte hela vägen

    Regeringen ska fokusera på att arbeta strategiskt och långsiktigt med barnkonventionen – den ska genomsyra allt arbete inom regeringen. Mycket bra och välkommet! Regeringen lyfter också tydligt att barn och unga måste bli lyssnade till. Också mycket bra! Men: hur ska regeringen komma tillrätta med de kommunala skillnaderna för barn i utsatthet?

  • Brytpunkt för ebolakrisen: världssamfundet måste utöka stödet till drabbade länder

    2,5 miljoner barn under fem år bor i områden som drabbats av ebola. De löper både risk för att smittas och att förlora en förälder eller vårdnadshavare om de utsätts för sjukdomen. Antalet övriga sjukdomar ökar också eftersom rädslan för att uppsöka hälsokliniker är stor. Nu måste det internationella samfundet agera både snabbt och långsiktigt.

  • Rädda Barnens uppmaningar till de nya ministrarna

    Sveriges nya statsminister Stefan Löfven har presenterat sin regering. Vi vill härmed rikta uppmaningar och uppmuntran till de ministrar som har särskilt ansvar för de områden som berör barn och unga. Här kommer våra bästa tips till er för att säkerställa att barns rättigheter genomförs!

Visa mer